Maart 2020

ALBLASSERDAM – De vijf PKN-kerken in Alblasserdam, de Grote Kerk, Ichthuskerk, Ontmoetingskerk, Elthetokerk en Havenkerk, blijven zondag leeg. De diensten gaan de komende tijd niet door in verband met het nieuwe coronavirus.

Voor de Ichthuskerk geldt de komende zondagen dat er 's morgens een dienst gehouden zal worden die uitsluitend te volgen is via internet of kerkradio. Bij deze diensten zal de muziekgroep zal haar medewerking verlenen. Als u de dienst via internet wilt beluisteren, kunt u dat via www.kerkomroep.nl/#/kerken/10886 doen. Ook kunt u op het YouTube kanaal terecht: https://www.youtube.com/channel/UCpgAFqwU8ZYn-PJzviFi5OQ?gl=NL. U kunt ook op YouTube zoeken naar “Ichthuskerk Ablasserdam”, dan komt u er ook terecht. Via kerkomroep en Youtube is de dienst ook op een ander moment terug te luisteren. Zondagavond is er geen dienst. Ook in de Alblashof zal er geen dienst gehouden worden.

Vanuit de landelijke PKN zal er een meditatie uitgezonden worden op de televisie, zondagmorgen om 9:20 op NPO2.

Deze besluiten zijn ingrijpend voor de gemeente. We kunnen ineens niet meer, gewoon, naar de kerk op zondag, niet meer als gemeente bijeenkomen. Echter, er is er Eén waar we als gemeente altijd bijeen mogen komen, bijeen in gebed. Hij is niet gebonden aan tijd en plaats. Laten we samenkomen bij God, onze Vader. Juist nu is dat heel hard nodig.

De liturgie van de kerkdienst die a.s. zondag wordt gehouden, treft u hier aan.

Collecten Diaconie en Kerkbeheer
Nu de kerkdiensten vanwege het Coronavirus voorlopig alleen digitaal worden uitgezonden zijn ook wij genoodzaakt om de collecten op een andere manier te organiseren. Wij vragen u om bij een bijzonder collectedoel het geld dat u wilt geven rechtstreeks over te maken naar het rekeningnummer van het betreffende doel. Informatie over het collectedoel en het rekeningnummer zal wekelijks in de nieuwsbrief worden aangegeven.
Dit vragen wij u omdat deze doelen anders hun inkomsten zullen mislopen. Dit geldt trouwens ook voor de eigen collecten van Diaconie en Kerkbeheer. Wanneer het collectedoel is bestemd voor Diaconie of Kerkbeheer vragen wij u om tijdelijk uw giften op te sparen en deze later alsnog in de collectezak te doen tijdens de eerstvolgende kerkdienst. Hierbij denkend aan de woorden van Paulus in 1 Cor. 16:2: "Op elke eerste dag van de week moet ieder van u bij zichzelf iets opzijleggen om op te sparen wat in zijn vermogen is…".
Ontvang een hartelijke groet vanuit de colleges Diaconie en Kerkbeheer.