- In plaats van het inloggedeelte op deze website -
Sinds 1 juni 2021 is de aangekondigde Kerk-app voor iedereen beschikbaar! Na wat voorzichtige stapjes in de eerste dagen hebben we intussen ruim 300 gemeenteleden in de app. We nodigen alle leden van de Ichthuskerk van harte uit om de Ichthuskerk app te gaan gebruiken.
 
De app heeft inmiddels het intranet, zeg maar de binnenkant, van de website van onze kerk vervangen. Het gezichtenboek en de mogelijkheid om als gebruiker in te loggen in het besloten gedeelte van de website is niet meer toegankelijk. Deze functie is geheel door de app overgenomen. De informatie op het intranet is vaak niet actueel en er bestond weinig of geen mogelijkheid voor jullie om zelf iets te onderhouden. Met de app komt daar verandering in. Het is een eigentijdse manier om elkaar als gemeente te informeren en met de app heb je eigenlijk de hele gemeente en alles wat er gebeurt bij de hand. Zeker voor ds. van Heiningen en zijn gezin is het ontzettend prettig als zo veel mogelijk gemeenteleden de app gaan gebruiken. Op die manier kunnen ze, zeker in het begin, gemakkelijk gezichten herkennen en eenvoudig met u en jou in contact komen.

Overigens: De website van onze kerk blijft uiteraard wel bestaan! Deze is voor iedereen toegankelijk.

Eenvoudig de app installeren
Voordat je de app kunt gebruiken, moet je jezelf eerst even registreren in de app. Download de app in de Google Play store of Apple App Store door te zoeken naar Ichthuskerk Alblasserdam of de bijgevoegde QR-code te scannen. Download de app en starten maar!
Zodra je voor het eerst aan de slag gaat in de app, zul je een email adres in moeten vullen en een wachtwoord moeten kiezen.

1. Vul je e-mailadres in.

2. Kies een wachtwoord. 

3. Je krijgt een e-mail ontvangen waarmee je het account moet valideren. We willen natuurlijk zeker weten dat jij het echt bent! In de e-mail staat een knop, klik hierop om je account te valideren. 

4. De app stuurt je nu automatisch door naar het volgende scherm. Vul hier je voornaam en achternaam in (let op dat je tussenvoegsels in kleine letters invoert). Kies ook een duidelijke profielfoto. Zo kunnen andere gemeenteleden zien wie je bent.

Gefeliciteerd, nu zit je in de app! Je account moet eerst goedgekeurd worden door een beheerder, dit om te “bewaken” dat er alleen leden van onze wijk toegang krijgen tot de app. Zodra je account goedgekeurd is krijg je hier een berichtje van in de app!

Wat kunnen we allemaal met de APP?
 
Mijn kerk
Hier verschijnen alle berichten van de groepen waar jij in zit. Je kunt het vergelijken met berichten op bijvoorbeeld Facebook. Je kunt op deze berichten reageren of zelf een nieuw bericht plaatsen.  Als je dat laatste wilt doen, kies je een groep waarin je dit bericht wilt plaatsen. Dit kunnen alleen groepen zijn waar je zelf in zit. Vooralsnog zit iedereen in de Ichthuskerk-groep en in de Help-groep om je te helpen met vragen. Weet je prima hoe het werkt, dan verlaat je eenvoudig de Help-groep.
 
Agenda
Onder de tweede tab in het hoofdmenu vind je de agenda. Alle diensten staan er in, maar ook alle vergaderingen of andere evenementen die in een groep waar je deel van uitmaakt zijn er te vinden. Je kunt ook zelf activiteiten toevoegen. Dit gaat een belangrijk onderdeel worden, omdat in de agenda alle roosters van vergaderingen, clubs etc. worden ondergebracht. Het voordeel hiervan is dat iedereen straks in zijn eigen profiel alleen de activiteiten ziet staan van de groepen waar je lid van bent. De kerkdiensten voor het hele jaar zetten wij er alvast in.
 
Giften geven
Aan de collecte geven wordt nog makkelijker en fiscaal aantrekkelijk. In de app wordt gewerkt met een saldo. Dit saldo kun je opwaarderen door eenvoudig met iDeal te betalen. Een beetje vergelijkbaar met het kopen van collectemunten die je later verdeelt over de diverse collecten. We zullen binnenkort met dit gedeelte starten.
 
Gemeente(gids)
De vierde tab in het hoofdmenu leidt je naar de gemeentegids. Afhankelijk van wat andere gemeenteleden hebben ingevuld kun je ze zoeken op de voor- en achternaam maar ook op de functie. Heb je de koster of de leiding van de kindernevendienst nodig? Als ze deze functies aan hun profiel toegevoegd hebben, kun je ze daarop vinden! Als je op een gemeentelid klikt, krijg je het profiel te zien. Dit gaat een belangrijk onderdeel worden voor onze nieuwe predikant, op deze manier heeft hij heel veel informatie over de gemeente in zijn binnenzak zitten.
 
Profiel & instellingen
Je kunt ook je eigen profiel bekijken en bewerken onder het laatste tabje ‘profiel’. Hier zie je ook in welke groepen je zit.
 
Zelf berichten toevoegen 
Heb je een bericht voor en specifieke groep waar je lid van bent, dan kun je het daar plaatsen en binnen de groep erop reageren. Heb je een mooi lied of gedicht of iets anders dat je met de hele gemeente wil delen, dan kan dat ook op in de groep Ichthuskerk (met het PGA App logo). Iedereen krijgt het dan te zien. Tip! Denk bij het plaatsen wel altijd even na wat je plaatst en hoe je reageert.
 
Veilig
Is de app veilig? Ja, de app is veilig, veiliger dan een website. Waarom? De app staat alleen op een mobieltje of op een tablet en niet op een PC of iMac, de kans dat je telefoon geraakt wordt door niet-legale activiteiten is een stuk kleiner. Sowieso is de app alleen toegankelijk voor gemeenteleden van de Ichthuskerk. Vandaar ook de stap van goedkeuring die er tussen zit. Deze goedkeuring wordt gedaan door de webredactie welke bestaat uit Jacco Appeldoorn, Judith van der Rhee, Ineke van der Vliet en John Barkmeijer. Heb je vragen of hulp nodig, neem dan contact op met één van de leden van de webredactie.

Meedoen
De Ichthuskerk app is handig en maakt dat je, ondanks dat het een modern communicatiemiddel is, dichter in contact met de Ichthuskerk en andere gemeenteleden komt. Daarom is het van belang dat zo veel mogelijk gemeenteleden meedoen. Vul je profiel dan ook zo volledig mogelijk in en voeg een duidelijke foto van jezelf toe. Stimuleer ook andere leden van je gezin, de commissie of kring waar je onderdeel van uitmaakt om gebruik te gaan maken van de app. Samen maken we er op deze manier iets moois van.
 
Namens de webredactie,
Jacco Appeldoorn
John Barkmeijer
Judith van der Rhee
Ineke van der Vliet