Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha. In Nederland zijn dat er al ruim 325.000!

Voor wie?

Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?

Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het?

Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen. (Deze manier van samenkomen gaat op dit moment niet door gezien de Covid maatregelen).

Wil je een Alpha Online volgen?

Dat kan ook! Dan gaat Alpha nét iets anders. De avond begint in plaats van met een maaltijd, met een gezellig sociaal moment. Pak lekker een kopje koffie of thee, een koekje erbij en kletsen maar! De rest van de bijeenkomst is precies hetzelfde als bij een gewone Alpha.

Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

• Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe zit het met de kerk?

Op dinsdag 25 januari om 19:30 uur start de online Alpha cursus van de Ichthuskerk Alblasserdam. Het is dit jaar, gezien de maatregelen, een online cursus. Ga jij de uitdaging aan? Meld je dan aan via alpha.alblasserdam@outlook.com of via Sabine (06-27113284). Meer info over de cursus: www.alpha-cursus.nl.

'Het geloof is de grootste onzin die er is' // Robbies verhaal - YouTube